Visie

De Vrolijke Draak is een kleinschalige kinderopvang. Belangrijke punten zijn: groen, biologisch, voorlezen en creatief bezig zijn. Waarom groen? Omdat ik het belangrijk vind dat kinderen zich bewust zijn van de basis: een ei wordt gelegd door een kip en groenten en fruit komen van bomen en planten.

1 Wij hebben na de geboorte van onze oudste bewust gekozen voor een gastouder. De rust die dit geeft en de kleinschaligheid van de opvang vind ik belangrijk. Het gaf mij een goed gevoel om mijn kind bij een gastouder achter te laten en zelf te gaan werken.

Mijn doel is om kinderen op te voeden tot open en zelfstandig denkende mensen. Biologisch eten sluit wat mij betreft hier op aan. De kwaliteit van eten vind ik belangrijk. We zijn veel buiten, omdat ik het belangrijk vind dat kinderen een band krijgen met de natuur en dieren.
2Ik bied veel activiteiten aan zoals voorlezen en creatief bezig zijn, maar er is ook ruimte om lekker te spelen en om op te gaan in je spel. Spel is zo belangrijk en leerzaam.

Ik werk met thema’s, omdat dat leuk, leerzaam en afwisselend is. Kinderen pikken ervan op waar ze aan toe zijn.

3 Rust, reinheid en regelmaat vind ik belangrijk, omdat dit kinderen goed doet. Ik werk met een duidelijke dagindeling. Kinderen weten waar ze aan toe zijn.

Ik bied liefde, troost en aanmoediging wanneer dit nodig is, maar doe ook een stapje terug wanneer het kind het zelf kan oplossen. Ook dat is groeien en leren.4

Advertenties

Meest recente berichten